De combinatie C.J.J. van Wijk en Zoon bestaat uit Cor en Erwin van Wijk. Cor, uit 1937 en inmiddels dus 77 jaar oud, geniet de laaste jaren steeds meer en meer van het leven. Hij besteed veel tijd aan zijn duiven en probeert verder nog veel te wandelen, en te fietsen.

Verder is hij als ex-aannemer nog altijd veel tijd zoet met klusjes in en om de opstallen op Dorp 260 te Benschop. Erwin, uit 1968 en derhalve 46 jaar oud, probeert zijn geld te verdienen als ondernemer en is daarnaast een echte duivenman. Naast zorg voor de eigen kolonie heeft hij inmiddels op de meeste te bestuurlijke niveau’s in Nederland geacteerd. Penningmeester van de NPO, voorzitter van een werkgroep, voorzitter van de Afdeling, regio en vereniging. Overal heeft hij inmiddels geproefd aan de mogelijkheden en onmogelijkheden in de duivensport. Echt uitgestudeerd is hij nog niet, maar de komende jaren staan volledig in het teken van de sport.

 

Na wat omzwevingen van Erwin, zijn Cor en Erwin sinds 2007 weer volledig als tandem gericht op de duivensport. Op de prachtige hokken achter Dorp 260 wordt voornamelijk aan het marathon spel meegedaan. Middaglossingen en ochtendlossingen, alles boven de 750 km heeft de volledige aandacht. Met 20 “oude” koppels en 24 “jaarling” koppels op nest wordt meegestreden om de hoogste eer.

 

Cor verzorgt de kweekduiven, Erwin de vliegploeg. Ze houden elkaar scherp. Bijna de volledige vliegploeg is gekweekt door Cor, en als Erwin dus niet presteert met de vliegploeg, dan zwaait er wat. Gezien de laatste successen van de laastste jaren met de vliegploeg kan rustig geconcludeerd worden dat het met de kweek wel goed zit.

 

Gekoppeld wordt hier rond 1 Maart. De oude duiven hebben gescheiden gezeten in de winter, de jongen duiven gewoon bij elkaar. Vanaf 15 Maart mogen de duiven los vanaf eigen hok. Dit is voor het eerst sinds ongeveer half oktober. Na 10 april worden de trainingen langzaam aan opgevoerd. Vanaf eind mei moeten ze top fit gaan worden. De jaarlingen gaan elke week mee (bij goed weer) en spelen eerst de dagfond vluchten. De oude gaan om de week mee en zijn voor het seizoen al ingeduld voor hun eerste “echte” vlucht.

 

In 2014 werd het Superkeizergeneraal kampioenschap in Fondclub Utrecht behaald. In afdeling 7 werd de combinatie van Wijk 2e onaangewezen middag lossingen. In 2013 was er de overwinning op Perpignan ZLU en toen was de 2e plek superkeizergeneraal van de Fondclub hun deel. In afdeling 7 werd de combinatie toen 2e aangewezen middaglossingen.